En bön om att få vara i fred

Cahtrine Nygren, församlingsprogrammet: I min församling håller vi under hösten på och läser Apostlagärningarna tillsammans. Vi läser ett kapitel enskilt varje vecka, samtalar om det i våra hemgrupper och predikar utifrån det på söndagarna. Det är spännande läsning där vi får följa hur den första församlingen breder ut sig, människor kommer till tro och tecken och under sker.

Ibland kan jag tänka att det hade varit härligt att få vara med där, precis i början när den första församlingen formades (när jag tänker så brukar jag glömma förföljelserna). När jag läser om det i Bibeln känns det som att det händer oerhört mycket och det väcks en längtan i mig att få vara med. Men så påminns jag om att ingen av dessa församlingar som grundades under Apostlagärningarnas tid faktiskt finns kvar idag. Möjligheten är alltså inte förbi, den finns framför oss hela tiden.

Församlingar föds, växer och dör men de ger också liv till nya. Där har vi möjlighet att vara med och forma, precis från början. En möjlighet att vara med och forma en missionsrörelse, som vi läser om i Apostlagärningarna.

När vi hade församlingsledning i måndags så funderade vi tillsammans på versen i Apg 9:31 där det står:

Kyrkan fick nu vara i fred i hela Judeen, Galileen och Samarien. Den byggdes upp och levde i gudsfruktan, och den växte genom den heliga andens tröst och stöd.

Tänk vad underbart, en kyrka som får vara i fred, byggas upp, leva i gudsfruktan och växa genom den helige Anden. Detta blir min bön till våra församlingsplanteringar som är i gång i Sverige idag. Vi vet att det är skört i början, det är mycket som gör att församlingen inte alltid får vara i fred, (även om vi inte har någon Saul som jagar oss). En bön om att våra planteringar ska få byggas upp och växa!

Annonser

Publicerat av

Cahtrine Nygren

Bor i Eskilstuna sedan 15 år tillbaka och är ledare för EFK:s Sverigeprogram med ansvar för församlingsgrundande. Längtar efter att få se en rörelse av missionella församlingar i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s