Bön för staden

Som veckans bloggare vill jag börja med att presentera mig. Jag bor tillsammans med min familj i Helsingborg sedan tre år tillbaka och arbetar med att hjälpa människor att följa Jesus och att plantera nya församlingar. Markuskyrkan i Helsingborg är ett litet (men växande) nätverk av husförsamlingar som möts i olika hem och som vill se Helsingborg genomsyrat av Jesus.

Varje måndag morgon kl 07:00 – 08:00 är ett tillfälle då vi ägnar oss åt en av de absolut bästa sakerna man kan ägna sig åt – bön. Människor från olika kyrkor i Helsingborg kommer samman på Terrassen, en fantastisk plats (utomhus) där man har utsikt över stora delar av Helsingborg centrum. På ett ställe i Bibeln talar Gud till sitt folk som har blivit skingrade till olika städer om hur de ska förhålla sig till den plats där de bor.

Och sök den stads bästa dit jag har fört er i fångenskap och be för den till HERREN. När det går väl för den, går det också väl för er. (Jer 29:7)

Jag tror att samma sak gäller oss. I varje stad där du och jag bor är vi satta för att vara en positiv kraft och för att be för vår omgivning. Bön är en av de viktigaste sakerna vi kan ägna oss åt. En människa som förstår hur stor Gud är inser också att hon kan uträtta så mycket mer tillsammans med Gud i bön än vad hon kan göra i sig själv.

Nu måste jag sluta, det är dags för bön…

Annonser

Publicerat av

Rickard Cruz

Follower of Jesus, church planter, network leader, blogger, runner, HIF supporter, married to Jessica and father to Alva, Axel and Lucas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s