Du är en missionär!

Den största drivkraften hos alla jag känner som planterar nya församlingar är uppdraget som Jesus har gett oss att gå ut i hela världen och göra lärjungar. Ofta säger vi att församlingen har ett uppdrag. Helt fel! I själva verket är det uppdraget som har en församling. Uppdraget kom faktiskt innan församlingen. Missionen är Guds mission. Han har hela tiden sträckt sig ut för att söka upp det som är förlorat precis som herden som söker efter det förlorade fåret. Han valde att bli människa av denna anledning och nu inbjuder han dig och mig att bli en del av hans missionsrörelse. Församlingen är mission.

Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er. Som Fadern har sänt mig sänder jag er.” (Joh 20:21)

Som lärjungar till Jesus är vi utsända av honom var vi än befinner oss. Om vi är på arbetet, skolan, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, hemma, på väg upp för Mount Everest; var vi än är så är vi kallade att vara hans utsända vittnen. Ibland tänker vi oss att om vi bara gör kyrkan tillräckligt attraktiv så kommer människor att komma dit. Vissa vill göra den sökarvänlig – andra be tills väckelsen kommer. Tänk om Gud har agerat så – pyntat i himlen i hopp om att vi skulle ta oss dit. Han gjorde inte det. Han sände sin egen son som tog hela steget till oss och blev människa. På samma sätt sänder han oss att gå ut och förmedla hans kärlek till människor där de befinner sig. Vänta inte kyrkbänken på att din granne ska dyka upp! Gå till din granne! Dela med dig av Jesus! Du är en missionär!

Med det här skulle jag vilja tacka för mig som veckans bloggare! Tack alla ni som har läst bloggen och tack ni som har kommenterat!

Gud välsigne er alla!

Annonser

Publicerat av

Rickard Cruz

Follower of Jesus, church planter, network leader, blogger, runner, HIF supporter, married to Jessica and father to Alva, Axel and Lucas.

2 reaktioner till “Du är en missionär!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s