Korskyrkan, Luleå 10 år

Jag heter Richard Hultmar och är veckans gästbloggare. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig och den församling som jag startade i Luleå för 10 år sedan. Vi har 10-årsjubileum nu på söndag!

Efter att ha varit en del av Team I Norrs missionsarbete på Kolahalvön under större delen av 90-talet flyttade jag och min familj till Luleå 1998 tillsammans med vår vän Agneta för att starta en ny församling. Med erfarenheterna från det explosiva församlingsplanteringsarbetet på Kolahalvön i bagaget, där fem församlingar planterades under en femårsperiod, ville vi göra ett försök i Norrbottens största och viktigaste stad. Vår drivkraft var att vi ville se människor i Luleå få lära känna Jesus, vilket vi berättade både för församlingsledarna i staden, för församlingslösa kristna vänner och alla andra vi mötte som ville lyssna. Efter tre år av förberedelser, bönekvällar, lovsångsdygn, alphakurs, hemgruppskvällar, personliga samtal och en grundlig församlingsskola där vi stötte och blötte visioner, värderingar och arbetssätt, var vi färdiga att inviga den nya församlingen. Under denna period fick vi lokalerna i Korskyrkan som gåva av Sionförsamlingen som oberoende av oss avslutade sitt arbete och lade ned. Så den 21 november 2001 bildades Korskyrkan, Luleå med 13 medlemmar. Året därpå var vi Sveriges troligen snabbast växande församling procentuellt sett. Vi växte till 20 medlemmar om jag minns rätt. Sedan dess har vi sakta vuxit till de nuvarande ca 55 medlemmarna. Personligen har jag omväxlande glatt mig åt att människor kommit till tro på Jesus, låtit döpa sig och kommit med i församlingen, och varit frustrerad över att det gått så sakta…

Nu tio år efter starten har vi blivit en församling med många småbarnsfamiljer, några tonåringar och pensionärer och en stabil skara i medelåldern. Vi är en församling som jobbar på att vara husförsamlingsbaserade, men firar gudstjänst nästan varje vecka. Vi jobbar mycket just nu på att försöka förstå hur ett fördjupat lärjungaskap fungerar och experimenterar med Lärjungagrupper. Och vi inser att vi inte är så pionjära längre och funderar på hur vi även fortsättningsvis ska kunna växa i antal lärjungar och grupper och hur vi kan vara med och plantera något mer i vår del av världen. En tysk pastor jag lyssnade på nyligen tyckte att man kunde omplantera sin församling regelbundet. Kanske något för oss??

Jag vill tipsa om min egen blogg http://richardhultmar.wordpress.com där du hittar diverse tankar kring församling och plantering och Korskyrkans hemsida www.korskyrkanlulea.se där du kan läsa lite mer om oss.

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s