Det rör på sig i Sverige

Richard Hultmar, Korskyrkan Luleå:

För en dryg månad sedan samlade vi i det församlingsgrundande nätverket ett 70-tal ledare och församlingsplanterare från en mängd sammanhang i Stockholm på ett Pionjärforum. Utbyte av tankar, undervisning och uppmuntran var en del av innehållet. Så här i efterhand är det främst berättelserna om vad Gud gör i Sverige och Skandinavien som har bitit sig fast i mitt medvetande (kan ha fått siffrorna lite om bakfoten – det är i så fall mitt fel):

  • En persisktalande efs-grupp har vuxit från 3 till över 120 Jesustroende iranier på ca 3 år
  • Hillsongs i Stockholm har efter att ha funnits i ca 4 år ibland upp till 600 människor i sina gudstjänster och många av dem finns i församlingens lärjungaprocess.
  • Frälsningsarmen i Halmstad har på ca 10 år vuxit till ca 120 gudstjänstfirande medlemmar och har flera prionjärprojekt på gång runt om i Halland
  • United i Malmö har ca 800 medlemmar efter 10 år och har delat upp sig i mindre enheter, satsar mycket på det personliga i smågrupper och planterar församlingar runt om i Europa

Till den listan kan läggas det jag fångat i olika sammanhang den senaste veckan:

  • I Stockholm hölls nyligen världens största kristna sammankomst för Afganer
  • Södermalmskyrkan i Stockholm ser ca 30 personer i månaden komma till tro på Jesus i sitt arbete.
  • I Luleå har flera människor tagit emot Jesus de senaste veckorna.

Det är säkert massor på gång som jag inte har hört talas om. (Inte alla nyheter når till Luleå…) Men alla dessa saker är tecken på att det rör sig i Sverige och trots att de flesta siffror i svensk kristenhet pekar nedåt så ser vi dessa tydliga tecken på att en ny våg är på väg att formas. En våg där många människor kommer att lära känna Jesus och bli hans lärjungar. Början på en ny rörelse?

Har du något att tillföra min ”nåt är på gång lista”?

I nästa post ska jag försöka beskriva några olika ”strömningar” in i vågdalen där det gamla tappar kraft och den nya vågen samlar kraft för att resa sig.

 

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

En tanke på “Det rör på sig i Sverige”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s