Bokbord i Skäggetorps centrum

Johannes Stenberg, Skäggetorpsgemenskapen: I förra veckan blev vi som församling offentliga för första gången på allvar, genom att stå med bokbord tre dagar i Skäggetorps centrum.

Det arrangerades nämligen en satsning som kallades ”Över alla gränser” i Skäggetorp. Många olika aktörer var en del av veckan och vi såg det naturligt att hänga på. Finns det mötesplatser ska vi försöka utnyttja dem istället för att skapa egna.

Vårt bokbord består av 52 bigpack-lådor (tömda på glass) med flagglock, fyllda med olika traktat eller bibeldelar på respektive språk.

Intresset för bokbordet var stort och många gladdes över att få hitta något på just sitt språk. En hel del bra samtal fick vi med allt från ateister, människor brända på frikyrkan till hängivna muslimer.  Många fick också med sig Jesusfilmen hem på sitt modersmål.

Detta var en satsning som gav mersmak!

Över alla gränser: Bokbord i Skäggetorps centrum
Bokbord i Skäggetorp

 

Annonser

Publicerat av

Johannes Stenberg

Församlingsplanterare från Skäggetorp, Linköping där han bor med sin fru och två barn. Var med och startade Nygårdskyrkan 2011. Var tidigare en av pastorerna i Rinkeby Internationella församling. Jobbar med profilen "Mission & Församlingsplantering" på Liljeholmens folkhögskolas bibelskola.

3 reaktioner till “Bokbord i Skäggetorps centrum”

  1. Inspirerande och intressant att läsa om det ni gör. Vi känner igen oss i mycket av det du beskriver och erat närområde verkar likna Andersberg i Halmstad (där vi bor). Vad har ni för traktater i glasslådorna och varifrån beställer ni dem? Vi skulle behöva mer material på olika språk (gärna bibeltexter, typ ”Rent guld”).

    Guds välsignelse!
    / Fredrik

    1. Traktaterna vi har är väldigt olika. En del nya och fräscha, andra tyvärr lite äldre. Vi har fått mycket av vårt material via Rinkeby Internationella Församling (där jag jobbade innan). Kolla gärna med dem så kan de förklara hur ni går vidare. Sen har vi även fått hjälpa av lite andra kristna vi känner. Gideoniterna har hjälpt oss med en del Biblar och Jesusfilmen har vi köpt från Agape Sverige.
      Lycka till med allt i Halmstad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s