Får man bjuda muslimer?

Richard Hultmar, Luleå: Det är mycket på gång just nu i församlingen. Vi hade över 50 vuxna på vår gudstjänst idag, vilket är riktigt många för oss. Nästa helg ska vi ha besök av en evangelist, som brukar besöka vårt spansktalande gäng då och då. När han var här i februari började en period där vi fått be med ett tjugotal människor till frälsning och sex har låtit döpa sig hittills. I fredags hade vi en särskild dophögtid för Anna, som är en av dem som tagit emot Jesus under den här perioden. Hon har gått alpha och fortsatt i gemenskapen, men tvekat inför avgörande. Men nu hade hon bestämt sig och var strålande glad och hade bjudit både syskon, grannar, vänner och hemgruppen. Så det var ett tjugotal personer på plats varav hälften var ”råateister” (Annas ord) och aldrig varit i kyrkan tidigare. Anna var strålande glad och flera var starkt berörda av hennes beslut. Efteråt hörde jag en av hennes vänner komma fram och krama henne och säga: ”Jag vet inte vad man ska säga i sådana här sammanhang, men jag säger:’Grattis!”

Det som sker är spännande och jag har de senaste veckorna funderat mycket kring lärjungaskap, efterföljelse och lydnad och hur vi jobbar med att göra nya människor till lärjungar, vilket är vår huvudsakliga uppdrag. Vi har, som många andra, fått jobba mycket och länge för att få se en handfull människor komma till tro och har inte haft så många att träna så det har gått bra med lärjungagrupper (LTG ala Neil Cole) där mogna kristna har tagit sig an de som är nya i tron. Men nu har vi ett helt gäng och det är språkförbistring, kulturskillnader och andra praktiska saker som gör detta svårare. Så jag lutar nu åt att försöka se om de kan lärjungaträna varandra, med viss översikt av andra ledare.

Vi behöver nog ha tänkt färdigt nästa helg, för vår spansktalande grupp har delat ut nästan 200 personliga inbjudningar till samlingarna. Käre Gud hjälp oss! En av killarna undrade försiktigt om det var ok att bjuda muslimer också…

Be gärna en bön för oss att vi klarar av att hantera allt detta. Jag inser att vi inte längre är en församlingsplantering, men en växande församling, med väldigt pionjära drag.

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

2 reaktioner till “Får man bjuda muslimer?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s