Vad innebär det att vara en kristen?

Gabriel Blad, Agapekyrkan Eskilstuna

Jag pratade med min vän som är i fängelse. Han kom till tro innan han fick sitt straff och har börjat läsa bibeln och möter berättelserna för fösta gången i sitt liv. ”När jag kommer ut vill jag göra samma sak som Jesus gjorde”, sa han. Jag blev lite nyfiken på vad han menade så han utvecklade det. ”Ja du vet, det som står i bibeln, gå runt med sina vänner och göra bra saker för folk”.

Jag blev helt stum. Jag tänkte på hur mitt kristna liv ser ut. Vad hade han sagt att det innebar att vara kristen om han tittat på mitt liv istället för läst om Jesus? Hur lång tid skulle det ta efter att han kommit ut innan han upptäckte att det inte alls var det som han läst om som det kristna livet innebar? Man går inte runt med sina vänner som Jesus gjorde och gör bra saker, man går till kyrkan en gång i veckan och sen är det inte så mycket mer med det.

Det var ett sånt där ögonblick då det hugger till i hjärtat och man känner: Gud, hjälp mig , så jag aldrig lära honom något annat sätt att vara kristen på.

4 reaktioner till “Vad innebär det att vara en kristen?”

 1. Det är ju en strålande definition av vad en församling är: ”Ett gäng vänner som går runt med Jesus och gör bra saker för folk”. Det är väl sådana församlingar vi ska plantera i Sverige!

  Tack Gabriel för dina tankeväckande och inspirerande blogginlägg. Jag har läst dem med stor behållning.

 2. Tack
  Ja, det är sant. Tror de människor som möter evangeliet med nya ögon är nyckelpersoner för att hjälpa oss att åter igen se klarare. Mycket verkar fungera intuitivt i början men blir på något sätt grumligt med tiden.
  /Gabriel

  1. Jag brukar definiera församlingen som ”en gemenskap av lärjungar som tror på Kristus och delar sina liv med varandra i tjänst för världen”. Det är faktiskt ganska likt om man ser till innehållet.

   1. Det är sant. Inte så dåligt av en kille som säkerligen aldrig har läst en rad i alla de teologiska böcker du tagit del av 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s