Starta en församling!

Fredrik Lagerström, ”Med hjärta för Halmstad”: Alla kristna borde vara med och starta (minst) en församling under sin livstid. Inte för att nya församlingar är ett mål i sig, men för att de är en naturlig frukt av lärjungaskap och mission. Nya församlingar borde vara ett naturligt resultat av äldre församlingars verksamhet. Inte för att någon är besviken på kyrkan, men för att alla levande organismer vill ge livet vidare. När barnen i en familj växer upp är det på sin plats att de förr eller senare flyttar hemifrån och bildar egna familjer. Att vuxna barn bildar familj är inget misslyckande eller något hotfullt, det är helt i sin ordning och en nödvändighet för släktets överlevnad…

Jag vill utmana dig och fundera över när, var och hur du skulle kunna starta en ny församling. Vilka människor har du i din närhet som skulle kunna vara med? Hur skulle församlingsgemenskapen utformas för att dina icke-troende vänner skulle känna sig välkomna? På vilket sätt skulle ni försöka nå nya människor med budskapet om Jesus? Hur skulle ni arbeta för att göra nya lärjungar? Vad skulle vara viktigt att lägga tid och kraft på?

Be Gud om ledning i detta. Försök lyssna in vad han säger. Samtala och be med andra troende vänner och sök Guds vilja tillsammans. Lita på att Gud vill leda dig, men var också beredd att gå när han säger det.

2 reaktioner till “Starta en församling!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s