Gör lärjungar!

Fredrik Lagerström, ”Med hjärta för Halmstad”: Jesus uppmanar sina efterföljare att gå ut och göra alla folk till lärjungar. Han sänder oss ut i världen som Fadern har sänt honom. Jesus kallar oss till sig, utrustar till tjänst och sänder oss att ge det vidare som vi har fått av honom. Han har gett oss ett exempel, för att vi ska göra som han har gjort mot oss. Uppdraget består i att göra lärjungar, som gör lärjungar, som gör lärjungar…

Att vara en lärjunge till Jesus är att följa honom dit han går, göra det han gör, och i allt försöka likna honom. En viktig del av lärjungaskapet handlar om att leda nya människor in i gemenskapen med Gud, hjälpa dem att växa vidare i relation till Jesus och frigöra dem till tjänst i Guds rike.

Hur gör vi lärjungar? Hur gör du? Om vi har i uppdrag att göra lärjungar borde detta vara en oerhört viktigt fråga att fundera över. Som jag uppfattar Jesus så angår missionsuppdraget alla människor. Jesus vill att vi ska nå ”alla folk” och han sänder varje lärjunge ut i den uppgiften. Det är inte bara en liten elit, några särskilda evangelister eller pastorer, som ska ta ansvar för ”lärjungaskapandet”. Uppdraget gäller oss alla!

Att göra lärjungar är inte någon verksamhet som är skiljd från övriga livet. Jag tror inte att Jesus hade för avsikt att starta en aktivitet som skulle pågå mellan vissa klockslag på särskilda platser. Lärjungaskap är en livsstil. Det är att växa som människa med Jesus som ledare. Samtidigt behöver vi givetvis avsätta tid till gemenskap, bibelläsning och bön. Vi behöver hjälpa varandra att prioritera det som Jesus vill med våra liv.

För oss i Halmstad innebär detta två viktiga prioriteringar. 
Vi vill forma husförsamlingar där vi möts mitt i vardagen. Just nu tar det sig praktiskt uttryck i att vi träffas hemma hos oss minst en kväll i veckan, äter mat, läser Bibeln, samtalar och ber tillsammans. Men vår längtan är att det ännu mer ska visa sig i en tydligare omsorg, där vi stöttar och hjälper varandra för att få vardagen att fungera. Det kan handla om allt från barnpassning, förbön eller ekonomiskt stöd, till läxläsning, bibelstudie eller fredagsmys.

Som en viktig del i ”lärjungaskapandet” vill vi också prioritera lärjungagrupper. Tanken är att ta fasta på Jesu ord om att han är i centrum när två eller tre samlas i hans namn (Matt 18:20). Två till tre personer träffas någon timme varje vecka för att dela varandras liv. Vi läser Bibeln och försöker förstå hur vi kan tillämpa Guds ord i praktiken. Därefter bekänner vi synd och sätter ord på de personliga utmaningar som vi lever med. Innan vi skiljs åt tar vi tid i bön. Vi ber för varandra, men också för våra vänner som vi hoppas ska bli lärjungar till Jesus.

Annonser

2 reaktioner till “Gör lärjungar!”

  1. Så bra… Härligt att läsa om fler som delar samma hjärta och vision. Så bra att bli påmind om det viktiga. All välsignelse!/ Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s