Våga fråga!

Cahtrine Nygren, EFK:s församlingsprogram:

När jag för ett antal år sedan gjorde en församlingsstudie om växande församlingar i Sverige tillsammans med min dåvarnade kollega Klas Eriksson så upptäckte jag kraften i att fråga. Det visade sig nämligen att flera människor låtit sig döpas för att någon frågat om det inte var dags, det var också flera som kommit med i församlingen som medlemmar just för att pastorn frågat dem. Jag har tänkt en hel del på detta och insett att jag varit väldigt dålig på att fråga. Jag har inte vågat vara tydlig och konkret i mina frågeställningar till människor. Ibland när jag är på besök i någon församling brukar jag be församlingsledningen fundera på frågan: ”Hur kommer man till tro i er församling?” Kan tyckas vara en konstig fråga men den är högst relevant. Ibland tror jag att vi tänker att människor ska veta hur saker går till av sig själv, men i verkligheten så har de ingen aning.

För några veckor sedan frågade jag en person i vår församlings närhet om det inte var dags för henne att låta sig döpas? Ja, det tror jag, svarade hon. Detta följdes av några samtal och på söndag är det dop tillsammans med några andra! Jag är inte så säker på att detta hade hänt om jag inte frågat. Inte för att jag vill ge mig själv för stor betydelse utan för att jag tror att vi förväntar oss att människor ska ta egna initiativ i för stor utsträckning ibland. Det finns många som behöver en lite push på vägen, alla tar inte egna initiativ.

Vad händer om vi börjar våga fråga i lite högre utsträckning? Vill du tillhöra Jesus? Vill du att jag ber för dig? Skulle du vilja vara med i en hemgrupp? Vill du döpas?

Så testa denna vecka och våga fråga så får ni gärna dela era erfarenheter sedan…

Annonser

Publicerat av

Cahtrine Nygren

Bor i Eskilstuna sedan 15 år tillbaka och är ledare för EFK:s Sverigeprogram med ansvar för församlingsgrundande. Längtar efter att få se en rörelse av missionella församlingar i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s