Vår resa hittills

Noomi Stenberg, Skäggetorpsgemenskapen i Linköping:

Det var i februari för nästan ett och ett halvt år sedan som jag och min man Johannes flyttade ner hit till Skäggetorp, Linköpings mest invandrartäta område, med en längtan om att få se en lokal, mångkulturell och missionell församling växa fram. Året som gått har varit otroligt händelserikt, spännande och utmanade på många sätt. När jag i dagsläget ser tillbaka på hur läget var för ett år sedan, gentemot nu, fylls jag av en stor tacksamhet över hur mycket som faktiskt hänt.

En församling grundas inte genom en snabb handvändning, utan oftast krävs långsiktighet, tid och tålamod. Det har därför varit viktigt att under första tiden försöka lägga en stadig grund, för att skapa förutsättningar för ett långsiktigt och hållbart bygge. Fokus har legat på gemenskap, vision, tillbedjan och undervisning inom teamet.

 När Johannes och jag hade bestämt oss för att flytta till Skäggetorp, kom vi snabbt i kontakt med andra kristna som också bar på en längtan att starta något i området. Ett par hade, precis som vi, för avsikt att flytta till Skäggetorp, medan ytterligare en person redan bodde där. Att det fanns fler som bar på en liknande längtan, var en viktig bekräftelse för oss och vår vision, samt ett gensvar på Guds omsorg. Vi var nämligen redan från början i våra tankar på församlingsplantering måna om att inte starta något helt själva, utan ville göra detta tillsammans med fler. Så småningom tog ännu fler personer kontakt med oss och när vi i september började träffas varje vecka som grupp, var vi runt tio personer, varav egentligen inga kände varandra speciellt väl.

 Att jobba med gemenskap och värderingar är självklart ett ständigt pågående arbete. Just nu står vi som församling dock i ett skifte – att mer nå ut till Skäggetorpsbor som inte känner Jesus. Sommaren är här, vilket bidrar till att folk är ute på ett helt annat sätt än tidigare i Skäggetorp. Det innebär att vi som församlig väljer att förlägga våra samlingar utomhus varje vecka, genom att grilla och på olika sätt knyta kontakter och umgås med folk i en park mitt i området. Där möts väldigt många Skäggetorpsbor från olika kulturella bakgrunder. Hittills har vi som församling haft två samlingar ute, och det är med stor förväntan och glädje vi går in i sommaren.

 Vill du höra mer om vår församlingsplantering och EFK:s satsningar på församlingsplantering är du varmt välkommen på seminarium på Torpkonferensen på midsommarafton kl 14:00-15:30 på Mötesplats Sverige.

 

Annonser

Publicerat av

Johannes Stenberg

Församlingsplanterare från Skäggetorp, Linköping där han bor med sin fru och två barn. Var med och startade Nygårdskyrkan 2011. Var tidigare en av pastorerna i Rinkeby Internationella församling. Jobbar med profilen "Mission & Församlingsplantering" på Liljeholmens folkhögskolas bibelskola.

3 reaktioner till “Vår resa hittills”

  1. Önskar att Guds rike ska få växa fram bland alla dessa kulturer och att ni ska få vara en förlängd arm att förmedla det glada budskapet som ska nå ut till alla folk. Guds Välsignelse över er i det arbete som ni är mitt uppe i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s