Plantering

Noomi Stenberg, Skäggetorpsgemenskapen, Linköping: Jag kan inte odla. Mitt intresse för växter och trädgård har aldrig varit särskilt stort. Som jag skrivit i tidigare inlägg, har vi i församlingsplanteringen försökt uppmärksamma var människor i Skäggetorp möts och umgås. Efter ett tag gick det upp för Johannes och mig att kolonilottsområdet var ett sådant område.
Dock är det ju så, att för att kunna ”hänga” på kolonilottsområdet på ett naturligt sätt, blir det också nödvändigt att själva ha och bruka en lott. För oss som inte har speciellt gröna fingrar eller någon större erfarenhet av odling, är det därför skrattretande att vi idag tillsammans med ett annat par i församlingen äger en.
Att vara med i en församlingsplantering är på många sätt utmanande. Vi testar oss fram på olika sätt och försöker därför ta de möjligheter och chanser som kommer. Så var det även i detta fall. Faktum är att från första gången vi var på kolonilotten har människor varit öppna, kommit fram till oss, välkomnat och pratat med oss. Vi har till och med fått flera plantor från vår grannes odling. Det känns roligt att folk faktiskt tar kontakt och att det oftast är de som gör det först.
Vi har relativt nyss börjat odla på kolonilotten. När vi satte i våra första frön i jorden visste vi inte säkert om de skulle gro och växa. Att det idag kommit upp både potatis, morötter, gräslök och annat, är uppmuntrande och att odla är faktiskt ganska roligt. Att se det växa triggar en även att fortsätta plantera. Vår förhoppning är att få se detsamma ske, med den församlingsplanta vi nu är med och sätter i Skäggetorp. Det är inte för intet församlingsplantering kallas just församlingsplantering. Än vet vi inte så mycket om vad som kommer utav vår församlingsplanta, men vi är förväntansfulla och ber att Gud ska leda oss framåt.
Tack för den här veckan!
Annonser

Publicerat av

Johannes Stenberg

Församlingsplanterare från Skäggetorp, Linköping där han bor med sin fru och två barn. Var med och startade Nygårdskyrkan 2011. Var tidigare en av pastorerna i Rinkeby Internationella församling. Jobbar med profilen "Mission & Församlingsplantering" på Liljeholmens folkhögskolas bibelskola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s