Sträck ut din tro! del I

Cahtrine Nygren, EFK:s församlingsprogram:

Om jag tänker på min tro som ett gummiband så finns det både människor, sammanhang och erfarenheter jag är med om som sträcker detta gummiband, som ökar min tro, men också dem som får det att dra ihop sig. Jag tycker om att känna att min tro sträcks, att jag får tänka större och att jag utmanas att spränga gränser om Gud som jag själv satt upp. Hittils i sommar har jag redan stött på två mycket tydliga sådana här ”gummibandssträckare”. Jag vill gärna dela dessa med er för att också er stro ska blir större.

Den första är Victor John. En oerhört fascinerande människa att lyssna på och som har stor erfarenhet av att se människor komma till tro och församlingar planteras. Han kommer från Indien och jobbar som missionär bland Bhojpuri folket i Indien. Johan talade i år på Torpkonferensen och jag hade det stora nöjet att lyssna på honom.

1994 hade Bhojpuri folket 70 miljoner invånare och av dem var 0,01 % kristna. Idag har de 130 miljoner invånare och av dem är 3,5 % kristna! Anmärkningsvärda siffror, drygt 4,5 miljoner människor har kommit till tro! Detta sträcker och stärker min tro, det är möjligt. Det händer idag! Hur har detta kunnat ske? John säger att Jesus verkligen menar vad han säger när han befaller oss: ”gå därför ut och gör alla folk till lärjungar…” Det är denna kallelse de har lyssnat till i Indien och gjort praktik av. Han utmanar oss också att ha Jesus som centrum i våra liv. Låter som ganska enkla svar, frågan är om vi har gjort det för komplicerat?

Lyssna gärna själv på Johns undervisning:

Torpkonferensen webb-TV: Kvällsmöte – Victor John.

Så får du hålla utkik efter min andra ”gummibandssträckare”…

Annonser

Publicerat av

Cahtrine Nygren

Bor i Eskilstuna sedan 15 år tillbaka och är ledare för EFK:s Sverigeprogram med ansvar för församlingsgrundande. Längtar efter att få se en rörelse av missionella församlingar i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s