Sträck ut din tro! del II

Cahtrine Nygren, EFK:s församlingsprogram:

Jag har tidigare i veckan skrivit om Victor John som en av de personer som utmanat min tro under sommaren. Den andra personen är Heidi Baker. Heidi kommer från amerika men har jobbat många år som missionär i Mozambique. Jag lyssnade på henne på New Wines sommarkonferens och man kan lungt säga att min tro blev utmanad och sträckt åt alla möjliga håll. Undervisningen från hela konferensen finns att beställa på New Wines hemsida.

När hon delar från sitt liv, berättar om sin livsresa och vad hon nu är med om i Mozabique så är det som att vandra in i Nya Testamentet. Hennes berättelser är fulla av tecken och under av sällan skådat slag (för min del i alla fall) samtidigt som det finns ett oerhört hjärta för de fattiga och ett fokus på föräldralösa och utslängda barn. Det blir också tydligt att glädjen över vad Gud gör följs av mycket lidande. Hennes undervisning och vittnesbörd har fått min tro att sträcka sig och bli större när det gäller vad som är möjligt för Gud samtidigt som passionen för de svaga och hjärtat för de förlorade blir starkare. En kombination som ligger Jesus varmt om hjärtat!

Läs gärna mer om Heidi Baker och hennes ministry här.

Heidi Baker har också skrivit en bok som heter ”Driven av Guds kärlek” och som precis har kommit på svenska.

Må Gud öka din tro på vad Gud kan och vill göra också i vårt land!

Annonser

Publicerat av

Cahtrine Nygren

Bor i Eskilstuna sedan 15 år tillbaka och är ledare för EFK:s Sverigeprogram med ansvar för församlingsgrundande. Längtar efter att få se en rörelse av missionella församlingar i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s