Tankar inför hösten -del 1

Johan Valinder -Sollentuna

I mitt senaste inlägg skrev jag ju om att vi satt och planerade hösten. Jag tänkte nu berätta om några av de grejer vi planerar för i höst. Det som är spännande med att vara ledare i en kristen församling är att man aldrig vet riktigt hur Gud vill leda och använda oss. Så känner jag mer än någonsin inför denna höst. Denna höst kommer nämligen bli speciell av flera anledningar.

En av anledningarna till att denna höst kommer att bli spännande i Helenelundskyrkan är för att vi kommer att ompröva hur vi utformar våra gudstjänster, söndagssamlingar. Vi säger att ”Helenelundskyrkans finns för att fler ska få chansen att lära känna Jesus och bli hans efterföljare”. Men frågan vi har ställt oss och kommer fortsätta att arbeta med i höst är om det är rätt att satsa (med våra mått mått) mycket resurser på en samlingsform som hittills i ganska liten utsträckning fört oss i den riktning vi säger att vi vill.

Frågan är inte om vi ska samlas på söndagar eller inte. Nej, det handlar snarare om under vilka former vi ska samlas. En söndagssamling i en kyrka måste ju inte självklart varje gång innehålla lovsång, predikan, förbön osv. I höst kommer vi alltså att påminna oss om vilket uppdrag Gud gett oss, vi kommer att be, samtala, och pröva oss fram. Detta för att finna former för söndagssamlingar som utifrån uppdraget att göra alla folk till lärjungar är rätt för vår grupp, i vårt område, i denna tid.

Vart vi kommer att landa och hur våra samlingar kommer se ut om ett halvår ska bli spännande att se. Jag är dock övertygad om att Jesus kommer vara med och leda oss under denna höst för han har gett oss ett uppdrag att utföra inte en gudstjänstform att förvalta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s