Sommar i Skägget

Johannes Stenberg, Skäggetorpsgemenskapen, Linköping: Nu är sommaren snart över. För oss som församlingen i Skäggetorp (även kallat Skägget) är detta sista sommarveckan – dvs. sista veckan som vi träffas utomhus för att grilla på onsdagskvällarna. Att ha varit utomhus varje vecka under 3,5 månad har varit väldigt betydelsefullt för oss.

Varje onsdag har börjat med bön hemma hos någon av oss i församlingen och sen har vi gått ut för att grilla. Vilken mat det har blivit har varierat, då vi haft knytkalas, men väldigt mätta har vi alltid blivit!

Till våra samlingar har vi bjudit med folk. Utöver de kontakter vi haft har vi fått nya kontakter genom att spontant erbjuda ansiktsmålning. Ibland har något hängt på när vi spelat kubb eller någon har stannat för en spontan kopp kaffe.

Senare när vi umgåtts och grillat har vi samlats för att läsa något från Bibeln, som vi turats om att förbereda, och samtala om, innan vi avslutat med att be tillsammans.

För oss har detta upplägg varit väldigt bra av flera anledningar:

–          Det har hjälpt oss att få redskap för att få kontakt med nya människor. Kontakten med nya människor kommer inte automatiskt men med hjälp av en kaffetermos, ansiktsmålning och kubb kan man med lite ansträngning få bra kontakt med folk.

–          Att vara där varje vecka gör också att folk känner igen oss och man kan bygga ett djupare förtroende.

–          Då vi som människor är vanemänniskor har detta hjälpt oss att leva det liv vi vill leva. Detta har blivit till en naturlig rutin i vardagen att grilla varje onsdag.

–          Det har varit väldigt bra att göra saker tillsammans som församling utan att för den skull göra det till en verksamhet. Vi har som privatpersoner, fast tillsammans mött människor.  Att göra det tillsammans är också bra eftersom vissa har lätt att få kontakter medan andra har svårare. Våra olika personligheter gör dessutom att vi får kontakt med olika sorts personer.

Annonser

Publicerat av

Johannes Stenberg

Församlingsplanterare från Skäggetorp, Linköping där han bor med sin fru och två barn. Var med och startade Nygårdskyrkan 2011. Var tidigare en av pastorerna i Rinkeby Internationella församling. Jobbar med profilen "Mission & Församlingsplantering" på Liljeholmens folkhögskolas bibelskola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s