Jesus är underbar?

Johannes Stenberg, Skäggetorpsgemenskapen, Linköping: Jesus är det bästa som finns. Detta har jag fått höra åtskilliga gånger på barn- och ungdomssamlingar genom åren. Detta är också en erfarenhet som även är min: Att få ha Jesus i livet är fantastiskt!

Med Jesus i livet har ju allting en mening. Detta att Jesus ger livet mening har ofta porträtterats som något fantastiskt, men visst är det även jobbigt? Nu har ju allt jag gör en mening och jag har ett ansvar för allt jag gör.

Den senaste tiden har jag funderat på de människor jag fått möta med muslimsk bakgrund som har fått möta Jesus. Flera av dem har fått lämna hela sin familj och släkt och bor nu i ett annat land under en annan identitet. Fast att de har fått försaka så mycket, är de ändå så tacksamma över det liv de nu har tillsammans med Jesus. Dessa berättelser är uppmuntrande och ger perspektiv på en ens egen tillvaro.

Med med sorg tänker jag även på flera andra personer. Jag tänker på människor med muslimsk bakgrund som fått smaka på Gud och upplevt att Jesus är underbar. Personer som fått dela en kristen gemenskap och se hur berikande och förvandlande den gemenskapen kan vara. I vissa fall har jag sett dem komma med i en församling och t o m döpas, men som sen har valt att inte leva ut sin tro. De har inte förnekat att Jesus är underbar, men valt att inte ta konsekvenserna av vad det innebär att ha Jesus som herre. Det pris de får betala är så mycket högre än jag någonsin behövt betala.

Jag kommer ofta tillbaka till Jesu ord i Matteus 13:44-46:

44Himmelriket är som en skatt som ligger gömd i en åker. En man hittar den och gömmer den igen, och i sin glädje går han och säljer allt han äger och köper åkern.
45Med himmelriket är det också som när en köpman söker efter fina pärlor. 46Om han hittar en dyrbar pärla går han och säljer allt han äger och köper den.

Jesus är den mest dyrbara skatt som finns! Detta måste vi fortsätta berätta med full kraft, samtidigt som vi är väl medvetna om att skatten har ett högt pris som alla inte är villiga att betala.

För övrigt finns det en del berättelser dramatiserade om muslimer som fått möta. More than dreams har t.ex. filmatiserats Khalils resa. Uppmuntrande!

Annonser

Publicerat av

Johannes Stenberg

Församlingsplanterare från Skäggetorp, Linköping där han bor med sin fru och två barn. Var med och startade Nygårdskyrkan 2011. Var tidigare en av pastorerna i Rinkeby Internationella församling. Jobbar med profilen "Mission & Församlingsplantering" på Liljeholmens folkhögskolas bibelskola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s