Höst – ny fas

Johannes Stenberg, Skäggetorpsgemenskapen, Linköping: I eftermiddags hade vi vår första söndagsgudstjänst. Vi har tidigare samlats varje onsdag kväll, så gudstjänster i någon form är inget nytt. Däremot gör vi nu vissa ansträngningar för att göra det lite mer öppet att kunna inbjuda fler att vara med.

Vi kommer också ha tre olika typer av gudstjänster som vi varvar. Utöver mer traditionella gudstjänster med nattvard kommer vi ha knytkalas och samtalsgudstjänster.

Vår förhoppning är att knytkalasen ska vara samlingar då man lätt kan bjuda med folk som inte är vana vid kyrkan – inte helt olikt det vi gjort under sommaren. Samtalsgudstjänsterna hoppas vi ska underlätta för oss att skapa ett bra samtalsklimat där de som inte är vana vid kyrkan kan ställa frågor och vi tillsammans kan lära oss förstå mer av Gud genom samtal. Detta är för övrigt bra för oss alla!

Under våra samlingar kommer det alltid finnas tillgång till tolkning till arabiska och engelska. Vi kommer också lovsjunga Gud tillsammans på dessa språk.

På lördag kommer vi även att arrangera ”Nygårdsdagen” (Nygård är en del av stadsdelen Skäggetorp). Syftet är att få knyta nya kontakter och göra en positiv grej för vår stadsdel. På programmet finns mycket för barnen såsom hoppborg, ansiktsmålning, sockervadd, popcorn och tärningspromenad. Vi kommer även att stå med vårt bokbord och bjuda in folk till Jesusbussen.

Med dessa ord vill jag tacka för denna vecka!

Annonser

Publicerat av

Johannes Stenberg

Församlingsplanterare från Skäggetorp, Linköping där han bor med sin fru och två barn. Var med och startade Nygårdskyrkan 2011. Var tidigare en av pastorerna i Rinkeby Internationella församling. Jobbar med profilen "Mission & Församlingsplantering" på Liljeholmens folkhögskolas bibelskola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s