3 GE

Av Fredrik Lagerström, ”Med hjärta för Halmstad”

Om vi ska se en växande rörelse av nya lärjungar och nya församlingar i Sverige tror jag det är viktigt att vi inte krånglar till tron mer än nödvändigt. Vi behöver påminna varandra om vad som är verkligt väsentligt, så att vi inte lägger massor av tid och kraft på onödiga saker. Hur kan vi enkelt beskriva vad lärjungaskap och församlingsliv handlar om?

Jag vill dela ett enkelt exempel på hur detta kan beskrivas (väl medveten om att man kan uttrycka detta på många olika sätt). För att försöka vara lite pedagogisk kallar jag detta för trons ”3 GE”.

1. GEmenskap – ”Det vi har sett och hört förkunnar vi för er, för att ni skall ha gemenskap med oss. Och vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus.” (1 Joh 1:3)

Kristen tro ÄR gemenskap – med Gud och andra människor. När vi läser i Bibeln om församlingen ser vi att det handlar om en nära gemenskap där man delar livet med varandra i vardagen. Kristen tro handlar om att ge av sitt liv, av sin tid, till andra människor. Det är att bygga gemenskap där vi finns, bland de människor vi har omkring oss. Frågan vi behöver ställa oss är: hur är jag en ”gemenskapare” i min omgivning?

2. JEsus – ”Om någon vill tjäna mig, skall han följa mig, och där jag är kommer också min tjänare att vara.” (Joh 12:26) ”Låt allt vad ni gör i ord eller handling ske i herren Jesu namn och tacka Gud fadern genom honom.” (Kol 3:17)

Vi är en gemenskap av människor som följer Jesus. Livets djupaste mening är att tillbe Jesus, att leva för att ära Gud. Vår vilja och ambition är att vi själva och det vi gör ska präglas av Jesus Kristus. Han är vår Ledare och Frälsare! Vi vill vara där han är och göra det han gör! Om Jesus är min Ledare, om Han får styra mitt liv, vad får det då för konsekvenser för mitt sätt att leva?

3. GE vidare – ”Som Fadern har sänt mig sänder jag er…” (Joh 20:21). ”Ge som gåva vad ni har fått som gåva” (Matt 10:8)

Ett liv med Jesus är ett liv för andra människor. Församlingen är inte en intern social klubb för inbördes beundran. Vi lever här med ett uppdrag, nämligen att ge Guds kärlek vidare till världen. Precis som Jesus kallar, utrustar och sänder lärjungar, ger han oss i uppdrag att göra samma sak. Frågan är: var och till vem leder Jesus oss när vi följer honom? Och hur hjälper vi våra medmänniskor att bli lärjungar till Jesus?

2 reaktioner till “3 GE”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s