FG-nätverket reflektioner

Richard Hultmar, FG-nätverket: Sitter i skrivande stund på Arlanda och reflekterar över det senaste dygnets nätverksträff med det församlingsgrundande nätverket. Jag har träffat mina kompanjoner från EFK, EFS, SAM, FA och GF för planering, överläggningar och bön. Här kommer några spridda reflektioner och nyheter m.m:

Bön är en sak som är viktig för oss, varför vi försöker ta rejält med tid för bön och betjänande vid varje samling med nätverket. Trots olikheter i teologi, metoder och framtoning är vi ense om att missionsuppdraget är jätteviktigt och att det är viktigt för oss att be Herren själv om hjälp och ledning i våra gemensamma ansatser. Bönen förenar. Lyssnandet ger gemensam riktning. Särskilt när vi hör samma sak. Den här gången var den stora grejen att vi lyssnade in att vi behöver satsa på att lära pionjärerna att be och att Gud har gett oss mandat att samla till gemensam bön. Detta ledde till att vi lägger in ett böneseminarium i Pionjär 13 (mer om den strax.) Det ledde också till en idé om att satsa på att dra ihop nyckelpersoner  av bedjare och planterare till hösten.

Pionjärkonferensen 2013 blir av den 15-17 februari 2013. Men Michael Frost kommer inte. Han hade fått förhinder han inte kunde styra över. Tyvärr! Men vi kommer och flera andra också. Information kommer inom kort att finnas på www.pionjär.nu så håll utkik där de närmsta veckorna.

”Missionell” är ett ord som vi i nätverket importerat till svenska språket. Det är ett av våra visionsord som beskriver vad det är att vara en utåtriktad församling/kyrka som är sänd av Gud till sin omvärld och drivs av missionsuppdraget med syfte att ta Jesus till människorna och göra dem till hans efterföljare.  Denna definition är min och vi är inte helt överens om vad ”missionell” egentligen betyder i en svensk kontext. Helt klart är i alla fall att vi behöver vara det.

Det är kul och spännande att jobba med ett nätverk. Det finns mycket dynamik i att ha en handlingsfrihet som samfunden m.fl. backar upp utifrån gemensam vision och personliga förtroenden. Det är imponerande hur mycket man kan åstadkomma tillsammans, utan egen organisation och egen budget.

Det är alltid en stor glädje att möta vännerna i nätverket. Järn ger skärpa åt järn och jag känner själv att jag både vässas och växer varje gång vi möts. Denna gång vässades jag särskilt av EFS berättelse om hur de fick ett tilltal om att de skulle starta ett pärlband av nya församlingar på västkusten och hur de nu de senaste två åren sett ett tiotal församlingar planteras där. Jag vässades också av ett par personliga profetiska tilltal i förbönen. (Japp, vi profeterar frimodigt i gruppen.) Och jag vässades av att dela rum med Mattias och råkade få både profetisk uppmuntran och rejält med förbön via telefon från en av hans förebedjare. Mycket glädje!

Jag är övertygad om att vi genom våra gemensamma ansträngningar kommer att få se hundratals nya församlingar i Sverige de närmsta tio åren. En rörelse av missionella församlingar.

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s