Att vara en del av något större

Richard Hultmar, Korskyrkan Luleå:  Som församlingsplanterare står man ofta ensam, trots att man kan ha många människor omkring sig. Det är inte alltid enkelt och ibland helt omöjligt att dela med sig av de utmaningar, tankar och känslor man bär omkring på med närstående och församlingsfolk. För mig har det under alla år i Korskyrkan (14 år nu) varit livsviktigt att vara en del av något större. I början valde jag att vara kvar i moderförsamlingen i ett par år, i alla fall relationsmässigt, och de relationerna finns kvar. Pastorn, Jan Zetterlund, har under alla år lyssnat, uppmuntrat och coachat. Ovärderligt! När vi bildade församlingen valde vi att gå med i EFK för att ha ett större sammanhang att vara en del i. Jag valde 2004 att vara med i en grupp med likasinnade församlingsplanterare som möttes 5 ggr under ett drygt år. Det kostade en del i resor, men hjälpte mig att vara en del av något större och få del av andras erfarenheter och vänskap. Jag har valt att åka på Pionjärkonferensen alla gånger utom en, sedan 1998 (Jag tror inte att någon varit på fler än jag…) för att lära mig, för att bygga relationer och för att känna att jag är en del av något större. Jag tackade senare ja till att jobba med församlingsplanteringfrågor i EFK och FG-nätverket där jag fortfarande är kvar och känner verkligen att jag är en del av något större. Det ”större” som jag är med i är Guds rike och något som håller på att utvecklas till en rörelse av nya församlingar. För något år sedan började jag inom ramen för FG-nätverket att närma mig M4 för jag såg att det var en del av detta större, där det finns kunskap, erfarenheter och vänskap att hämta för många nya församlingsplanterare i Sverige. 2012-2013 tränas drygt 50 församlingsplanteringsteam i Norge, Sverige, Tjeckien, Lettland och Estland. Så de vi tränar genom M4 är en del av något större.

Utan de relationer, den kunskap, de erfarenheter och den uppmuntran jag fått del av i det större, tror jag inte jag hade orkat så länge som jag gjort och församlingens skulle inte alls ha varit vad den är idag.

Visst vill du också vara en del av något större?

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s