Radikalt lärjungaskap

Richard Hultmar, Korskyrkan Luleå: Jag Jag har nyss läst Sverigeaktuelle  Stuart Murrays bok ”Radikalt lärjungaskap – med inspiration från anabaptismen”. Det är en lite ovanlig bok, som öppnar upp för  nygamla sätt att tänka utanför boxen. Murray försöker beskriva hur vi kan och bör möta vår omvärld i tiden efter kristendomen, där vi lever nu.  Med utgångspunkt i det anabaptistiska nätverkets grundvärderingar går han igenom vad det innebär att följa Jesus tillsammans i en tid när kyrkan inte är i centrum längre och vi inte kan förvänta oss att andra ska hålla med om vår tro och våra värderingar. Jag rekommenderar verkligen boken, för den ger nya och bättre utgångspunkter att tänka vidare ifrån, än de traditionella kristendomstankarna. Alla kristna i Sverige borde läsa den.

För dig som vill ha en bra och lite kortare sammanfattning kan jag rekommendera Ulrika Stenlunds utmärkta uppsatts om den här boken och Stuart Murrays tankegångar. Du kan ladda ned den här.

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s