Svagheten blev vår styrka

Gabriel Blad, Agapekyrkan, Eskilstuna

När jag först flyttade till Eskilstuna hade jag ingen aning om vad församlingsplantering innebar. Min fru säger att hon inte ens hört ordet innan. När jag senare i livet läst böcker om det märker jag att vi gjorde det mesta fel.

Nån hade skrivit att man inte skulle vara nygift, andra att man inte skulle börja ha möten det första man gjorde. Någon påpekade hur viktigt det var att tänka igenom vilken typ av församling man skulle plantera liksom vikten av ett förstudie av området. Och någonstans läste jag att man borde vara minst 20-30 personer i startteamet.

Vi var två i vårt startteam, och jag var själv om att bo på platsen. Ett år senare gifte jag och min fru oss och så var vi 3. Det var inte så att vi inte ville vara fler. Hade vi bara kunnat hitta personerna skulle vi gärna varit 20 redan kristna som flyttade till Eskilstuna. Vi började det första vi gjorde med att ha gudstjänster (och ibland var vi just 2 personer på gudstjänsterna som sjöng och predikade för varandra). Och vi hade ingen aning om vilken typ av församling som skulle växa fram och inte så stor koll på området vi kom till heller.

Vad jag vill säga är inte att man borde göra som oss och inte lyssna på de råd man får från mer erfarna församlingsplanterare. De flesta är nog riktigt nyttiga. Men vad jag vill säga är att det blev en församling ändå. Trots allt.

I efterhand är jag väldigt tacksam för vår lite klumpiga start. För alla i vår gemenskap vet en sak: Det behövs inget stort för att nya församlingar ska växa fram. 2 personer är nog inte idealt, men fullt tillräckligt. Vi börjar drömma om nya kyrkor bara vi ser en människa som är något sånär nyfiken på Jesus. Svagheten har blivit vår styrka. Och eftersom vi sett att det går att plantera i svaghet vågar vi utmana alla att försöka, om och om igen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s