Församlingsplantering är övernaturligt

Gabriel Blad, agapekyrkan, Eskilstuna

I onsdags träffade jag två vänner som också leder församlingsgrundande initiativ. Vi brukar mötas för att uppmuntra, stötta och dela varandras berättelser. Fantastiskt bra bara det.

Nu senast sa min vän en sak som fastnade. ”Vi får inte glömma bort att det vi håller på med är något övernaturligt som inte hade varit möjligt utan Gud”. Ganska självklart egentligen kan man tycka, men jag behövde påminnas om det.

Jag gick igenom vår historia och påmindes om hur Gud gång på gång gjort det som hänt möjligt. Gud har gjort mirakler ekonomiskt, helat människor, löst från ångest och depression, talat genom drömmar, lett oss till nyckelpersoner och över tid totalt förvandlat människors hela livsinställning. Inget hade varit möjligt utan Honom.

Men mitt i detta fantastiska är det som att jag så lätt kommer in i en lunk som gör att jag blir blind för att se hur Gud just nu, framför mina ögon, lägger ett vackert pussel.

Att höra andras berättelser hjälper mig att se att Gud alltid håller på med något. Min andra vän står i ett sammanhang som varit igång i snart 10 år. För ett år sedan var de beredda på att lägga ner. Det hade kommit till sin botten. Nu sitter han och berättar om mirakel efter mirakel. Från att varit en handfull som bestämde sig att fortsätta är de idag ett 30-tal, där flera är nya i tron det senaste året. Och de har fått börja ha dop igen.

Mest berörd blev jag av att höra när han berättade om ett par som funnits med i deras gemenskap ända från början. Deras stora bekymmer har varit att deras barn som då var i tonårsåldern och nu är utflyttade vuxna inte riktigt hittat fram till Jesus. Jag skulle gissa att de frågat sig flera gånger om de inte borde varit kvar i sitt mer etablerade sammanhang där det fanns ett fungerande ungdomsarbete och många fler i deras ålder. Om priset för att plantera församling så att säga blev deras barns frälsning. Nu berättar min vän hur alla tre barnen, på kort tid, på olika sätt och i olika tillfällen, fått göra starka gudsmöten och bestämt sig för att ta Jesus på allvar. Och dessutom har även dotterns man kommit till tro på Jesus.

Gud gör mirakler, nya församlingar är beroende av dem. Så räkna med att de sker. Ibland är jag för blind för att se dem. Ibland för otålig. Men de finns där. Det är Jesus som bygger sin församling. Han slutar inte, och då är det ju dumt om jag gör det. Så sluta aldrig tro, sluta aldrig be, ge inte upp. Det fick jag påminnas om i onsdags.

En tanke på “Församlingsplantering är övernaturligt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s