En ledig dag. Några reflektioner och en meningsfull pratstund.

 

Reflektera över en mycket fullspäckat februari och Mars helg. Konstatera att jag är välsignad och bortskämd av Gud.1-3 februari träffar jag Richard Hultmar och Korskyrkan husförsamlingar i Luleå. Bra helg med undervisning och förbön. Det går lättare när folk är hungriga och mottagliga. En kvinna kommer till tro på Jesus i en riktigt och stark Gudsmöte när alla är i bön för varandra.

 

Två dagar senare har jag en 2 timmars samtal med en man i vårt hem om Jesus och tro. Han är en av dem som Gud öppnade för evangeliet när min fru och jag började praktisera Lukas 10 i mitten av 2012. Sedan dess har vi varit hemma hos 3 par och en singel man och har sett två personer botad i Jesu namn.

 

7-10 februari har jag intensiva konsultationer i Stockholm med andra som är med i ledarteamet för ”Simple Church Europe.” Vi träffas kl. 9:00 på morgonen och avslutar kl. 9:00 på kvällen. Den ända paus vi har är när vi möter ”Band of Brothers.” Gud är på gång i Europa. Mer än 150 000 människor träffas i enkel församlingsmiljö. Guds riket expanderar. Vad är vår roll, vad vill han att vi ska göra? Träna, skriva, nätverk ledare tillsammans är vad vi känner. Nästa gång vi alla kommer träffas är i Bulgarien.

 

Måndag morgon är jag på det lokala köpcentret. Jag ser en ”fredens man” som jag har bett för och delade evangeliet med. Han är muslim. Han ser mig, kom springande och ropar ”Präst, präst, jag vill prata med dig.” Vi pratar. Någon har lånat honom en biografi om Keith Green. Wow! Bra samtal följer. Det handlar om lärjungaskap och hur kristna han möter (från frikyrkorna) är inte som kristna han läser om i Bibeln och i denna bok. Han säger till mig, ”Jag gillar den här boken. Den handlar det om sant lärjungeskap, det handlar om att följa Jesus, det handlar om lydnad, något som jag inte ser många kristna gör. Det är ingen skillnad mellan de och samhället.” Vi pratar lite mer och kommer överens om att träffas i ett par veckor.

 

Jag skriva mer i morgon. Min telefon piper. Fick just ett sms från min fru. Vi hade bett om ett potentiellt konfliktsituation igår. Gud har svarat. ”Det kommer att vara OK …”

Charles Kridiotis

MaskrosNätVerk – Simple Church Sweden

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s