Ingen reservplan

Richard Hultmar: Den här veckan kommer jag att skriva några poster om Uppdraget. Det gångna veckoslutet ägnade jag åt att leda M4 modul 2 om just mission. Så det är aktuellt i mina tankar.

Idag vill jag skriva om det problem vi har med vår missionsiver för att vi i praktiken lever som om Missionsbefallningen är ett förslag och som om Paulus inte menar det han skriver i Romarbrevet. Problemet är att vi lever som att vi tror, eller faktiskt tror, att Gud har en reservplan i beredskap och att Han ”säkert låter människor komma till himlen även om de inte har tagit emot Jesus”. Därmed känner vi ingen större brådska med uppdraget.

Men låt oss begrunda följande Pauluscitat: ( läs gärna hela Romarbrevet i sekvens som fördjupning)
”alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud.”
”syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus”.
”Ty var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst. Men hur ska man kunna åkalla någon som man inte tror på? Och hur kan man tro på någon som man inte hört talas om? Och hur kan man höra om ingen förkunnar? Och vem skulle förkunna om ingen blir utsänd?”

Om Paulus har rätt innebär det att alla är dömda till evig död eftersom alla har syndat. Men man kan bli räddad om man åkallar Herrens namn, vilket förutsätter ATT MAN HAR HÖRT TALAS OM HONOM.

Paulus ger inget utrymme för någon alternativ frålsningsväg och Jesus säger att han är Vägen. Det betyder att det är vår välsignade skyldighet att förkunna evangeliet. Det är inte ett förslag. Och om vi inte förkunnar och sänder andra att göra det låter vi människor gå evigt förlorade. Det är inte ok. (oavsett om man delar Swärds eller Åhmans helvetessyner).

Jag skriver inte detta för att skuldbelägga någon. Skuld är en för svag drivkraft och det finns förlåtelse. Jag skriver det för att någon kanske ska få del av den kärleksdrivna nöd för människor som drev Jesus till korset. Jag till och med ber om att vi alla skulle få känna den.

Se de 1,5 miljarder människor i världen som tillhör en onådd folkgrupp.
Se de 98% av vårt lands befolkning som inte åkallar Jesus.
Ve oss om vi inte predikar evangelium.

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

2 reaktioner till “Ingen reservplan”

  1. Tack för ditt JÄTTE viktiga blogginlägg Rickard!
    En församlingsplanterare i Danmark som jag känner talar ofta om vikten att bli smittad av ”missionsviruset”.
    Det kommer röra på sig när vi fokuserar på att predika Jesus frimodigt!

    Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s