Fredagstankar

Richard Hultmar: Fredagar är normalt den dag i veckan när jag inte jobbar på Trafikverket. Den här veckan har jag dock använt lite semester för att träffa andra nationella nätverksledare inom FG området i Prag. Vi har försökt identifiera ingredienserna i en nationell församlingsplanteringsprocess som kan leda fram till en rörelse i en europeisk nation. Mycket intressanta samtal som jag försöker smälta. Här kommer några reflektioner och frågor som ni kan hjälpa mig att reflektera över:
1. Hur får man mainstream kristna samfund och församlingar att involvera sig i en missionell konversation och på bredden börja jobba med församlingsplantering, inte bara tycka att det är bra om nån annan gör det?
2. Sverige behöver bli en långsiktigt hållbar församlingsbiotop. Hur kan vi proaktivt jobba för att både maskrosor, perenner och ekar planteras och lever vidare? Och finns det symbiotiska samband? Vi får som kristenhet inte bara satsa på en församlingsart.
3. Vi är bra på integration av migranter. Troligen Europaledande. Hur blir vi ännu bättre? Kan vi få minst en ”New Life” i varje stad?
4. Vart har evangelisationssatsningar och evangelister tagit vägen? Vi behöver ett mycket större inflöde av nya människor i Guds rike. Jag hör rapporter både från Sverige och andra länder om ökad öppenhet för evangeliet. Har vi råd att missa det?
5. Varför gör vi inte riktade satsningar mot Universitet? Eller Universitetsorter? Där finns framtidens smartaste ledare.

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s