God Jul från Richard Hultmar

Jag skolkar från Kalle på TV och skickar en julhälsning till alla er som jobbar med församlingsplantering och pionjärarbete i Sverige och andra länder, i stället. God Jul! Jag hoppas att ni inspireras av inkarnationen och verkligen firar denna missionella högtid med glädje och förundran.

Om ni vill ha lite att fundera på är ni välkomna att följa en serie om varianter av den kristna metaberättelsen som jag håller på med på min blogg. Jag har länge funderat över varför bibeltroende kristna väljer att engagera sig i så olika frågor och på så olika sätt. Jag har nu försökt hitta ett sätt att reda ut det.

Här följer ett smakprov. Om du är intresserad kan du fortsätta på min blogg. God Jul!

Jag har lärt mig ett nytt ord. Metaberättelse. Det är den stora berättelsen. Natur och kulturs psykologilexikon säger att:”Ett metanarrativ, en metaberättelse (eng: grand narrative, master narrative) är ett perspektiv eller ett mer eller mindre omedvetet sätt att tänka som styr sättet att uppfatta företeelser och händelser, vilket i sin tur styr vetenskaper och verksamheter. Läs mer här och här.

Jag stötte på ordet när jag de senaste dagarna försökt sätta ord på något jag funderat på ganska länge. Det jag funderar på är hur vår syn på den kristna metaberättelsen påverkar våra liv, våra val och våra handlingar. Man kanske skulle kunna tala om tolkningar av metaberättelsen, eller varianter av den? Så under de närmsta dagarna tänker jag försöka beskriva de fem vanligaste tolkningarna jag möter både lokalt och nationellt bland människor jag både samarbetar med och uppskattar…

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

En tanke på “God Jul från Richard Hultmar”

  1. Himmel och Jorden kommer att försvinna men Guds ord blir alltid och detta världs vishet är inte permanent och kommer att försvinna med Guds vishet Jesus kristus är våran eviga till gång och fröjd och till att bygga liv på detta grund och efter bibel, tack med välsignelse ,keijo södertälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s