Stor längtan efter nya församlingar i Europa

Cahtrine Nygren, EFKs församlingsprogram:

Under helgen som gått har jag varit i Norge och träffat ledare som jobbar med församlingsgrundande i Europa. Alla som möttes arbetar med M4 som är en träningsprocess för församlingsplanteringsteam. Vi var representanter från Sverige, Norge, Estland, Lettland och Tjeckien. Det är uppenbart att det finns en stor längtan och stora behov efter nya församlingar i Europa. Man söker också bra sätt att hitta och träna församlingsplanterare.  Det är nog en anledning till att det blivit en stor efterfrågan efter M4 som verktyg. Alla länder nämnda ovan jobbar redan med det och fler är på väg in.

Syftet med vår träff var att samtala om M4 som process och se vilka delar vi behöver utveckla för att göra det ännu vassare. Vill du veta mer om M4 kan du läsa om det här: http://www.pionjar.nu 

Det är gott att få mötas från olika nationer och utbyta erfarenheter och svårigheter med varandra. Framför allt bär jag med mig våra stunder av bön där vi bett för de olika nationerna och lyssnat in vad Gud vill säga till oss.

20140216_093418

Annonser

Publicerat av

Cahtrine Nygren

Bor i Eskilstuna sedan 15 år tillbaka och är ledare för EFK:s Sverigeprogram med ansvar för församlingsgrundande. Längtar efter att få se en rörelse av missionella församlingar i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s