Eklesia who?

Jag som bloggar den här veckan heter Maria Fagré och är ledare i husförsamlingsnätverket Eklesia, Örebro. Det här är är första gången jag bloggar här på pionjärbloggen (första gången jag bloggar över huvud taget faktiskt), och jag kommer under veckan dela kort från olika faser i vår resa de senaste åren som jag hoppas ska kunna välsigna i alla fall någon 🙂

Församlingen grundades för ungefär 5 år sen och vi hade då en längtan att söka svar på vad församlingen är i grunden och i NT, samtidigt som vi ville hitta nya sätt att vara församling för att nå nya människor med evangeliet om Jesus. Framför allt längtade vi efter mer av Jesus och djupare gemenskap. Vi började bjuda hem människor och fokus var tillbedjan och lärjungaskap. Ur den gemenskapen växte församlingen som nu kallar sig Eklesia fram.
Vi började som en husförsamling, men när vi växt till ca 20 personer sände vi ut några som startade en till. Tanken är att alla husförsamlingar ska göra det om och om igen så att vi blir ett nätverk av församlingsplanterande församlingar. Nu är vi tre husförsamlingar, två i Örebro och en i ett samhälle några mil utanför stan.

Så här första dagen vill jag bara ge en bild av församlingen genom en kort video vi gjorde för ett par år sen. Texten i videon får också sammanfatta visionen som präglar vår gemenskap (i alla fall en del av den).

Imorgon kommer ett lite längre inlägg där jag också delar mer om hur det hela började…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s