Katalysator

Cahtrine Nygren, EFK:s församlingsprogram:

I söndags var temat i gudstjänsten ”nystart” i min församling. Många gånger så präglas början av höstterminen kanske mer av nystart än den gör vid årsskiftet. Vad finns det för nystarter i ditt liv som du går och funderar på? Kanske är det något som Gud håller på att göra dig uppmärksam på och nya vägar som han vill leda dig in i. Ett sätt att förstärka nya riktningar är att få inspiration, utmaning och hjälp från andra människor i samma situation. Om dina funderingar dessutom handlar om församlingsplantering eller pionjära initiativ i olika former så kan vi här på pionjärbloggen denna vecka ge en rad tips på sådan hjälp som finns framöver. Igår skrev jag om den ekumeniska pionjärkonferensen som blir i början av november den kan vara ett sådant sätt. Är du intresserad av enkla husförsamlingar kommer du att få med dig mycket från Pionjär 14 men det finns också ett tillfälle redan i september.

Ny bild

Katalysator går av stapeln den 26-28 september och är en helg som vi hoppas ska få vara en katalysator för en framväxande rörelse av enkla. missionella församlingar i Sverige. Du kan läsa mer om enkla församlingar här. 

Helgen kommer att innehålla gemenskap, nätverkande, undervisning, inspiration, berättelser om vad Gud gör och vad som sker på olika platser i Sverige, tillbedjan, bön och förbön.

Initiativtagare för Katalysator är Charles Kridiotis (Maskrosnätverket i Stockholm) och Rickard Cruz (Helsingborgs husförsamlingsnätverk) men vi hoppas att du vill vara med och tillsammans med oss göra den här helgen möjlig.

Mer information finns på  http://simplechurch.se/katalysator/Sista anmälningsdag är 19/9.

 

 

 

Annonser

Publicerat av

Cahtrine Nygren

Bor i Eskilstuna sedan 15 år tillbaka och är ledare för EFK:s Sverigeprogram med ansvar för församlingsgrundande. Längtar efter att få se en rörelse av missionella församlingar i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s