En glad pappa

Richard Hultmar:

Jag är en glad pappa. Förra veckan var min äldsta dotter (hon har fyllt 20) på Katalysator i Stockholm. Hon var mycket glad över undervisningen och konferensen men” bubblade” mest över att hon fått gå ut med ett gäng och be för sjuka och berätta om Jesus. Största glädjeämnet var att en personville bli en kristen efter att ha blivit berörd av förbönen. I onsdags, när jag var på tjänsteresa,  ringde också min yngre dotter (13 år) och berättade att hon ”frälst” sin kompis. Kompisen har mer och mer intresserat sig för min dotters tro och sa att det verkade coolt att vara kristen. Hon undrade om hon var kristen, eller om det var nåt särskilt hon skulle behöva göra för att bli det. Min dotter tyckte att hon nog kunde räknas som halvkristen i alla fall, men frågade Mamma hur hon skulle göra för att kompisen skulle bli kristen. Mamma utrustade henne med bibelordet i Rom 10:8-10 och förklarade hur hon skulle ”fixa frälsningen”. Sagt och gjort. En stund senare hade dottern undervisat om frälsningen och lett kompisen till bekännelse av Jesus som Herre. Min dotter var så glad att kompisen undrade varför hon var så glad, varpå hon spontanundervisade henne om liknelsen om det borttappade myntet och glädjen i himlen. Jag hade inte gjort det bättre själv.

Min glädje ligger självklart i att två unga människor fått ta de första stegen i sin vandring med Jesus, men ännu mer att mina barn fångat det som jag och Therese försökt att leva de senaste 25 åren och på flera sätt gör det bättre än vi själva.

Jag återkommer till de två områden som dessa berättelser speglar senare i veckan. Evangelisation och Efterföljelse.

Richard

Annonser

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

En tanke på “En glad pappa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s