Vad vill Du säga?

Roger Korsgren, missionär utsänd av Evangeliska Frikyrkan till Paraguay för att arbeta med en församlingsplantering samt träning och coachning av ledare.

I den här första fasen av ett nytt arbete så finns det ett yttre och ett inre lyssnande. Det yttre är vad vi berörde i förra inlägget, att förstå människorna och omgivningen. Det inre innebär att lyssna till Anden för att höra vad Fadern vill säga just nu och just här.

Det är som att varje tid och varje plats har sin unika ingångspunkt till Jesus. En anknytningspunkt, en attityd, ett budskap, där våra behov och Guds rike möts.

Att lyssna in på djupet, både utåt och inåt, att förstå sin omgivning och samtidigt lyssna till Anden,  skapar det som så många kyrkor ibland lite för desperat längtar efter, ”relevans”. Något som berör, som man kan förstå, som är äkta och samtidigt har spets.

I vårt fall är vi fortfarande i början av lyssnandet, men vi har nog  en idé vad ingången är. Anden har på flera sätt kommunicerat 1 Kor 13 till oss. I våra egna bönestunder, i vårt lyssnande som familj och genom andra. Kärlek alltså. En kärleksfull attityd. Att vara personer som alltid bär, alltid tror, alltid hoppas och alltid uthärdar och att kommunicera detta till de vi möter. Vilket i den här kulturen är något mycket kraftfullt och lite ovanligt.

Rent konkret kan det innebära att när jag möter en ny person så utgår jag ifrån att Gud redan har berört honom på något sätt, att Han redan söker honom, att det finns något i hans liv som Fadern har satt där för att visa honom vägen hem. En kärleksfull attityd skulle då vara att jag tror att han kan lära känna Gud bättre, jag har hopp att hans liv kan förändras och jag väljer att han den inställningen, oavsett omständigheterna, oavsett om det är ”realistiskt” eller inte.

Intressant nog kan vi också se att vi själva redan har blivit förberedda för denna vinkel. Genom våra tidigare erfarenheter, genom det sättet vi tänker om lärjungaskap och nu senast genom den coachutbildning som vi går igenom. Man skulle nästan kunna tro att vi var handplockade för att hamna här 🙂

 

 

 

Annonser

En tanke på “Vad vill Du säga?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s