Beslutsfattande del 3:Vad skall vi heta?

Jag heter Eleonore Gustafsson och leder en församlingsplantering i stadsdelen Berga i Linköping och den här veckan bloggar jag om olika aspekter av beslutsfattande i en församlingsplantering. (här kan du läsa del 1 och 2)

När är det dags att skaffa ett namn på planteringen? Vårt storsyskon, Nygårdskyrkan, som också har Ryttargårdskyrkan som moderförsamling, skaffade ett namn i samband med att man blev en egen juridisk person.

Därför har vi inte känt någon stress. Men det är en kul fråga att samtal om. De församlingar som har bibliska namn är ofta uppkallade efter ortsnamn eller evangelistnamn, t.ex. Johanneskyrkan eller Filadelfiakyrkan. Vi är lite sugna på namnet ”Abrahamskyrkan”. Abraham var nomad och kallas i Bibeln för trons fader. I vår stadsdel finns många nomader som behöver en livgivande tro, därför tycker vi det skulle vara ett passande namn. Men varför har ingen tagit det namnet förut? Vad finns det för nackdelar som andra sett men inte vi?

(det finns en församling som heter Abrahamsbergskyrkan, men ingen Abrahamskyrkan, i alla fall enligt google)

Hur skall man tänka när man namnger en församling?

Här kommer en film på temat som jag skrattat högt åt många gånger. Jag tror den gjordes inför en konferens för kristna kommuniteter och kollektiv för många år sedan (därav kvalitén):

(varning för kristen internhumor)

Publicerat av

Eleonore Gustafsson

Jag är pastor i Evangeliska Frikyrkan, utsänd av Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan för att plantera en församling i stadsdelen Berga i Linköping. Planteringen vill förena det missionella livet i den frikyrkliga rörelsen med det kontemplativa livet i den monastiska rörelsen (klosterrörelsen) och samtidigt vara trogen en baptistisk identitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s