Matchmaking

Idag blir det ännu ett exempel från Mellanöstern.

Våra vänner flyttade till en megastad för snart 5 år sen. Hjärta och vision var församlingsplantering från början. Under språkinlärningstiden fanns de med som medlemmar i en ny församling som leddes av ett annat team. Det var bra för en tid men efter några år kände de tydligt att de skulle starta något nytt, frågan var med vem och hur? Det fanns lite olika alternativ men inget kändes helt rätt.

Efter månader i ”limbo” och ovisshet hände något märkligt. En kollega i samma organisation som våra vänner förde ihop dem med ett lokalt pastorspar som bara något år tidigare hade påbörjat en församlingsplantering. Det var en slags församlingsplanterar-matchmaking. -Och det blev kärlek vid första ögonkastet!

Just den här församlingsplanteringen har en ganska unik strategi. Början var lik många andra: man samlades under något år som grupp i ett hem. Men sen började det unika: man hyrde en katolsk kyrka, bjöd in folk från gatan på helandemöten och bad för dem. Detta pågick under en månad tills man inte fick hyra kyrkan längre. Snart nog hittade man en ny lokal (och en tid därefter följde ovanstående matchmaking). Nu, 1,5 år senare möts man till gudstjänst varje söndag och med jämna mellanrum fortsätter man med helandemöten. Flera har blivit helade (bl.a. en kvinna med cancer), befriade från demoner samt sett andra genombrott i personliga omständigheter. Det finns en sådan ödmjukhet och längtan efter Gud i den församlingen. Må Gud fullborda det verk Han har börjat!

Ja just det, jag glömde, man har hittat och färdigställt en ny lokal i en annan del av megastaden där man planerar att börja en ny församlingsplantering närsomhelst.

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s