Nya böcker…

Det är inte bara gamla böcker som jag är intresserad om. Jag tycker om nya böcker också. En författare som jag tycker har mycket att lära oss om församling plantering är Ronaldo Lidório därför att han har en ganska bredd perspektiv när han skriver om församling plantering. Han kommer från Brasilien och har arbetat och planterat ett antal församlingar i Afrika. Han är fortfarande engagerad i mission både i Brasilien och i olika delar av världen.

I sin bok Församlingsplantering Biblisk Teologi argumenterar Lidório att ”det finns inte ett bättre sätt för att etablera evangeliet i ett område, stad, klan eller stam än att plantera där en lokal församling och att den lokala församlingen ska vara biblisk, levande, kontextualiserad och missionell.”[1]

Jag håller med honom och tycker att ju mer gemenskaper där människor kan tillbe och växa som lärjunge till Jesus Kristus, desto mer möjliga mötesplatser och möjliga möter ett större antal människor får för att komma i kontakt med budskapet om Jesus.

Målet med församlingsplantering är att människor ska bli Jesus efterföljare. Människor som ännu inte tro på Jesus Kristus ska få höra de glada nyheterna om Jesus. Gud vill använda du och jag i detta.

Silas Valério

[1] Lidório, R, Församlingsplantering Biblisk Teologi, Manaus, Instituto Antropos, s. 5.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s