Förvandla problem till böner

Jag brukar försöka utmana mig själv att dela med mig mer av Jesus i vardagen. Ett sätt att göra det är att förvandla problem till böner.

Jag är för tillfället hemma mycket med barnen vilket innebär en hel massa hämtningar och lämningar på skola, förskola, hos kompisar osv. Allt detta skapar också naturliga möten med en massa människor. I vår vardag är det så för det mesta, att vi möter människor. Det kan vara på bussen, på jobbet, på träningen eller i kön på City Gross. Här kommer några tips på vad du kan göra när du möter människor i din vardag:

  1. Lägg ifrån dig mobilen (den är en riktig konversationsdödare)
  2. Le
  3. Säg hej
  4. Prata om vädret (funkar alltid)
  5. Lyssna
  6. Ställ följdfrågor
  7. Förvandla problem till böner

diskussionen-mellan-tv-tecken-d-visar-kommunikation-29592516

Jag tror att vi ofta behöver öva på att lyssna. Många människor vill prata och det gäller egentligen bara att vara intresserad. Om man till exempel frågar hur det är och man får svaret rätt okej, kan det vara på sin plats att fråga varför det bara är rätt okej och inte helt okej.

Ofta dyker det upp olika problem när man samtalar. Det kanske kommer fram att personen man pratar med inte trivs på jobbet, är arbetslös, har det tufft med barnen eller har ont någonstans. Det är då man förvandlar problemen till böner. Här behöver i alla fall jag ha bestämt mig redan innan för att fråga om jag får be för personen i fråga om det dyker upp ett problem. Det man gör sen är helt enkelt att fråga om man får be för det specifika problemet. Om personen svarar ja ber man. Förslagsvis enkelt, kort, med öppna ögon, i Jesu namn.

Sen är det bara att se hur konversationen fortsätter. Kanske öppnar bönen upp för möjligheten att dela evangeliet på ett enkelt sätt (se Rickards föregående inlägg).

Fler tips på uppföljning kommer troligtvis i ett kommande blogginlägg.

 

 

Publicerat av

MariaKCruz

Fru, mamma, kaffetant, boknördswannabe, komediseriefantast, Jesusföljare, husförsamlingshållapåare, Helsingborgare, smålänning. Bland annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s