Vive la France! Vive l’implantation d’églises!

Det rör på sig i Frankrike! För någon vecka sedan träffades ledare och medlemmar från sex team som planterar församlingar i norra Frankrike. De är alla med i Franska Baptistfederationen, och de har alla kommit igång med sina planteringar. Förra året bad representanter för Franska Baptistfederationen EFK om hjälp att komma igång med M4, ett processverktyg för församlingsplantering. Under 2016 har jag och Johannes Stenberg rest till Normandie och Bretagne för att hjälpa baptisterna med detta verktyg. Men nu är det ännu fler fransmän som vill lära sig detta sätt att arbeta.

Vid träffen i St. Malo fanns en observatör från Evangeliska Alliansen i Frankrike. Han blev imponerad av baptisternas arbete med församlingsplantering, och vill att de skall lära ut M4-processen till fler församlingar och samfund i Frankrike. Det är kul när multiplicering även av träning verkar bli av. En höjdare var förstås när nämnda observatör berättade att förra året grundades en ny evangelikal församling i Frankrike var 10:e dag! Netto, alltså efter att man räknat in församlingar som lagts ner.

Våra syskon i norra Frankrike är föredömen i att starta församlingar i svåra situationer, och vi är glada att EFK har kunnat hjälpa dem bli ännu bättre. Vive la Fraternité!

img_7725
Franska Baptister jobbar med M4-processen för att effektivt grunda fler församlingar

Publicerat av

Ganaa Mahmud

I can't display my real name for security reasons. I have served in international ministry for over 20 years. I'm European, married and have two amazing sons.

2 reaktioner till “Vive la France! Vive l’implantation d’églises!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s