Vår värld för Gud!

Mattias Nordenberg, Rektor på Frälsningsarméns Officersskola

 

 

Det har varit en mycket välsignad helg i Halmstad på Bibelskolan på Distans som avslutades med Gudstjänst i dag. Jag undervisade under gårdagen om Församlingen och om vikten av att starta nya församlingar. Vi gjorde en spännade övning där alla fick dela in sig i grupper, samtliga fick uppgiften att starta en ny församling och skriva ner hur de skulle starta. Man får då som ledare en intressant indikation på hur gruppen tänker och vilka församlingar man vill starta, i gruppen fanns det en mångfald i hur man skulle starta och i de flesta fallen började man med livet först – strukturen sedan.

Jag tror att det är viktigt att börja arbeta med tanken att starta nya församlingar, att man får upp ögonen för att man kan och att det går. Att arbeta in en ”det går att starta församling kultur” tar mycket tid och det är viktigt att frigöra och ge utrymme för kreativa vägar för att nå människor med evangeliet. Jag tror att alla kristna kan vara med att föra en människa till tro på Jesus och jag tror att alla kristna kan vara med och starta nya församlingar.

I morgon har vi kursvecka på Officersskolan som ligger på Ågestagården i Farsta. Då kommer våra elever eller kadetter som vi säger in för en studievecka. Just nu är det 10 kadetter som går vår 2-åriga Officersutbildning (Pastorsutbildning). Utbildningen är upplagd på 3 områden: Personlig andlig utveckling, Teoretiska studier och Fältutbildning. Varje kadett är placerad i en församling under utbildningen och studerar på distans, några av dem finns i pionjära sammanhang och några är på väg in i pionjärt arbete. Det är ett härligt gäng blivande ledare som har en brinnande längtan att leda människor till tro på Jesus, träna lärjungar och hjälpa dem som har det svårt.

Som ledare tror jag det är viktigt att kunna växla perspektiv och arbetssätt. Det är viktigt att som pionjär och församlingsplanterare vara flexibel och kunna växla perspektiv och arbetssätt utifrån det sammanhang man är i eller de människor man möter. Tror att vi behöver lyfta blicken och se möjligheterna, det är en viss skillnad på grodperspektivet och örnperspektivet. Den helige Ande är ju suverän i att kunna se längre än vad vi gör. Att tänka lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, att hela tiden tänka större.

I Frälsningsarméns början skrevs det en hel del sk. ”Krigarssånger”, där man proklamerade Guds storhet och segerns som vunnits över synd och död. Detta hjälpte dåtidens frälsningssoldater att lyfta blicken, se framåt  och se större – Vår värld för Gud! Det gäller än i dag!

Jag vill tacka så mycket för mig. Det har varit en förmån att få skriva ner mina tankar under veckan och hoppas att du fått med dig något som kan hjälpa dig där du är verksam.

Gud är med dig!

Gå gärna i på på vår Facebook sida och gilla oss där:

www.facebook.com/fralsningsarmensofficersskola

/Mattias

 

Lämna en kommentar