http://www.youtube.com/watch?v=L5Ra9hnJGlM

http://www.youtube.com/watch?v=L5Ra9hnJGlM

Erika Lagerström, Med hjärta för Halmstad.

Jesus Kristus är uppstånden!

Jag gillar detta Youtubeklipp. Det slutar dumt med att det står The End, men Jesu uppståndelse är inte slutet, utan början på det rike som började att spridas från då och som jag vill vara en del av idag. 

GLAD PÅSK!

Storstaden fortsätter att växa

Storstaden fortsätter att växa

Öyvind Tholvsen, Ledare Evangeliska Frikyrkans Församlingsprogram

Sista december 2005 bodde det 1,90 miljoner i Stockholms län. Fem år senare bodde det 2,05 miljoner där. En ökning på nästan 155 000 personer på fem år. Smaka på det. Det innebär att hela Örebro kommun och en av dess kranskommunerna flyttade till detta län. Denna växt kommer fortsätta, enligt prognoser från Stockholms Handelskammare som citeras i Svenska Dagbladet.

Vi kan ju tycka olika om detta. Jag är landsortskille uppväxt 2 timmar från närmaste stad – i ambulans om det var bråttom. Staden var Lillehammer som inte är större än Östersund eller nåt. Jag älskar landsbygden. Men jag gillar också storstaden. Jag har bott i Stockholm och tycker det är världens vackraste stad.

En av våra allra största utmaningar är att bli kyrka i storstadsmiljöer. I Örebro kommun fanns det 38 frikyrkoförsamlingar 2010. Tänk om vi hade kunnat plantera 38 nya församlingar och lite till under de nämnda fem åren i Stockholm. Vi behöver flytta kyrkan till storstaden.