Nätverksträff i Stockholm

Idag hade vi en historisk första nätverksträff med den s.k. FG-hubben i Stockholm. Evangeliska Frikyrkan har ju bestämt sig för att jobba med hubbar, för att bli mer regionala i olika frågor:

För att medvetet identifiera specifika saker som Gud gör, ge det en miljö att växa och betjäna fler och multipliceras i Sverige och internationellt. För att möjliggöra vårt uppdrag: att verka för en dynamisk rörelse av missionella församlingar som utbreder Guds rike genom att grunda, träna och tjäna. Vi vill göra detta genom att identifiera, modellera, fördjupa och sända.

Så idag möttes tolv personer från sex församlingar och tre missionsorganisationer för att medvetet identifiera vad Gud gör och be för det, så att vi kan få vara en missionell rörelse i Stockholm. Här följer några glimtar från dagens samling:

Vad vi ser: När vi summerade de olika pionjärprojekt, församlingsplanteringar och evangeliserande initiativ bland de representerade organisationerna räknade vi ihop till elva tydliga satsningar som är på väg att starta inom den närmsta framtiden.

Vad vi hör: I samtalet och i bönen uppfattar vi att Gud leder oss in i en ny tid, med andra förutsättningar än de vi sett hittills. En del av det är att vi tycks ana att Gud redan öppnat dörren till olika etniska, kulturella och geografiska grupper i Stockholm, och att det är viktigt att vi ber om hans hjälp att hitta de dörrarna.

Vi hör också att vi behöver stå tillsammans, att vi behöver olika modeller och typer av församlingar och att de inte behöver stå i motsatsförhållande till varandra. Vi behöver fler megakyrkor, stadsdelskyrkor, nischade kyrkor och husförsamlingar för att möta den kosmopolitiska mångfald som finns i vår stad som de kommande åren kommer att växa till 2,5 miljoner invånare.

Vad vi ber: Vi ber att Gud ska resa upp arbetare till den skörd som finns i Stockholm. Vi ber att vi likt Paulus kan hitta Timoteuspersoner, nästa generation av evangelister och apostlar, som vi kan resa upp och träna och som kan ge styrka åt våra församlingar och bidra till att skaran av troende växer varje dag. (Se Apg 16:1-5). Och vi ber om välsignelse över varandra och de olika initiativ och satsningar som vi jobbar med.

Personligen känner jag mig mycket glad, inspirerad och taggad efter dagens samling, och tror att vi är i början av något viktigt och spännande som Gud vill göra i Stockholm.

Publicerat av

Richard Hultmar

Jag är47 år, med fru och fyrabarn och är pastor i Korskyrkan, Stockholm och jobbar med församlingsplanteringsfrågor i EFK.

Lämna en kommentar